19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii comunitari prind maidanezii

Poliţiştii comunitari prind maidanezii

Poliţiştii comunitari au, de ieri, în dotare cinci pistoale şi cinci lasouri pentru noua activitate cu care sunt însărcinaţi, prinderea câinilor fără stăpân.

OLT. Ieri, Poliţiştii comunitari împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de ecarisaj din Slatina au prins ieri câţiva maidanezi de pe străzile din municipiu. Animalele au fost anesteziate cu tranchilizante pentru a putea fi prinse, apoi au fost transportate la Asociaţia „Prietenii noştri“, de pe strada Tudor Vladimirescu, unde vor fi adăpostite şi vor primi hrană. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare, Cornel Stana, poliţiştii au acţionat în mai multe zone din Slatina. Trecătorii s-au arătat foarte mulţumiţi de acţiunea comunitarilor. „Acum câteva zile, un câine era să-mi pună copilul jos“, a spus un trecător. O femeie care locuieşte în apropierea Şcolii Postliceale „Christiana“ a spus că în incinta unităţii sunt în jur de zece câini luaţi de pe stradă. „Lucrez în schimbul de noapte şi nu mă pot odihni. În curte la postliceală sunt peste zece câini strânşi de paznic. O să-i facem reclamaţie directorului unităţii“, a spus femeia.
Cornel Stana a spus că acţiunea va continua până când vor fi prinşi toţi câinii comunitari. „Acţiunea va continua până vom prinde toţi câinii. Am primit foarte multe reclamaţii de la oameni, aşa că trebuie să-i prindem pe toţi. Acţiunea va dura o lună-două“, afirmă Cornel Stana.

Sterilizarea câinilor – următorul pas

Directoarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Ana Anghel, a declarat că sprijinul poliţiştilor comunitari trebuie dublat de sterilizarea câinilor, astfel încât numărul acestora să nu mai crească. Reprezentanta primăriei s-a declarat nemulţumită de activitatea asociaţiei, care a primit spre folosinţă adăposturile de pe strada Tudor Vladimirescu, motiv pentru care s-a trimis asociaţiei o somaţie. Din partea celei din urmă s-a primit la DADPP  propunerea ca activitatea de îngrijire a câinilor „recuperaţi“ de pe străzile Slatinei să fie preluată de altă fundaţie, care să încheie contracte de colaborare cu medici veterinari ce se vor ocupa de sterilizarea câinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII